top of page

OM ROD

1rod ide 20.jpeg

HVAD FOREGÅR DER PÅ ROD?

På ROD bliver der i løbet af ugen afholdt forskellige aktiviteter som gruppespil, storspil og workshops. 

Alle niveauer er velkomne i alle aktiviteter, kun lysten eller nysgerrigheden til at spille sammen med andre folke-interesserede er nødvendig.  

 

En stor del af ROD er alt det, der foregår mellem aktiviteterne i det planlagte program. Når der ikke bliver spillet musik, danset til en workshop eller hygget i en sofa, bliver der serveret lækker mad fra årets Rod-kok, som altid laver vegetarisk eller vegansk mad.

GRUPPESPIL

Som deltager bliver du placeret i en gruppe med 10-15 andre deltagere (også kaldet “rødder”). Sammen skal I som band arrangere og spille et par numre på baggrund af idéer, melodier og sange som I har medbragt hjemmefra.

STORSPIL

Til storspil samles alle stævnets deltagere i ét stort orkester under ledelse af årets fire instruktører.

De 4 instruktører har hver i sær medbragt melodier som de lærer ud til deltagerne i løbet af ugen. Til sidst bliver de 4 instruktørers arrangementer spillet til afslutnings-koncerten sidst på ugen.

WORKSHOPS

I løbet af ROD vil der blive afholdt forskellige workshops hvor du kan lære en masse forskellige ting om folkemusik, folkedans og alt muligt andet. Nogle workshops vil blive holdt af årets instruktører, nogle af udefrakommende og nogle af stævnets egne deltagere. Hvis du har en god idé, er du meget velkommen til at afholde en workshop i løbet af ugen. 

 

Hvis du har brug for en pause, kan workshop-tiden også være et godt tidspunkt at trække sig, hvis behovet for søvn eller et bad er stærkere end lysten til at lære en ny bingsjö-polska.

rod 5.jpeg

INSTRUKTØRER

Hvert år vælger arbejdsgruppen fire instruktører til at undervise på ROD.

ARBEJDSGRUPPEN

Hvert år bliver der valgt en ny arbejdsgruppe på ROD. Arbejdsgruppen planlægger og udtænker næste års stævne. Årets arbejdsgruppe er…


Arbejdsgruppen 2024 er:

  • Amalie Malmgren Asmild

  • Christian Skovgaard

  • Ida Andersen

  • Kirstine Sejr Jørgensen

  • Lauge Johannes Hansen

  • Nikolaj Steensbæk Jørgensen

  • Søren Gustav Hedegaard Mortensen (Forperson)

  • Trine Schuldt Jørgensen.

410238840_7601116906568522_7628017105185940827_n.jpg

RODS HISTORIE

I 1995 blev Anja Mikkelsen af Folkemusikkens Fællessekretariat opfordret til at lave en liste over alle unge danske folkemusikere. Det viste sig at dette skulle være kimen til det første ROD. Listen blev brugt som en invitation til et stævne, hvor unge folkemusikere kunne mødes på egne præmisser. 

Det første stævne løb af stablen i 1996 med Anja Mikkelsen, Jesper Vinther og Julie Heebøll i arbejdsgruppen. Blandt de første “rødder” findes navne som Harald Haugaard, Tove De Fries, Katja Mikkelsen, Nanna Jørgensen og Steffan Sørensen. Stævnet var en stor succes, og det var første gang at så mange unge danske folkemusik-entusiaster var samlet på ét sted. 

ROD har siden 1996 været i konstant udvikling, nu med et deltagerantal der nærmer sig 200 og med unge musikere fra alverdens musikalske baggrunde, og forhåbentlig bliver ROD ved med at inspirere og være en vej ind i folkemusikken for unge musikere i mange, mange år fremover.

ROD PÅ FESTIVAL

Vi spiller hvert år på en række festivaller. Det er en dejlig måde at se hinanden når der ikke er ROD. Vi spiller en koncert med storspilsnumre fra årets ROD til gengæld for gratis festival adgang og mad. Rod sender mails ud når festivallerne nærmer sig.

bottom of page